Az első szülinap

 2011.12.26. 22:04

100_914911.jpgVasárnapra esett Panki szülinapja. Nagy volt már a felfordulás nálunk, mert két nap múlva indultunk haza Magyarországra. Aznap nem pakoltunk, nem intézkedtünk, csak a kisasszony körül forgott minden. Ez volt az Ő Nagy napja, az első születésnapja.

Családi összebújással kezdődött a napunk. Feküdtünk a nagy ágyban, és Apával elénekeltük Pankinak a Boldog szülinapot! örökbecsű dalt Halász Jutkától. Szegénykém csak pislogott a gyönyörű, álmos szemeivel, nem igazán tudta, hogy mit kezdjen ezzel a helyzettel akkor. Cuki volt. :o)

Korábban úgy terveztem, hogy ünnepi menüvel és saját készítésű tortával készülök Panki első szülinapjára. Ezt az ötletet elvetettük. A sok teendő mellett főleg arra vágytunk, hogy legyen egy igazán remek napunk hármasban. Apa felvetette, hogy elvisz minket étterembe ebédelni, és a tortát is vásároljuk meg készen. Bevallom őszintén, hogy nem kellett engem sokat győzködni.

A délelőtt sok-sok játékkal telt, majd ebéd előtt letettük aludni a kis ünnepeltet. Természetesen az "általában nem nagy alvó" kislányunk olyankor durmol nagyot, amikor mennénk valahova. Az ebédidőt átaludta, így körülbelül fél három volt már, mikor ebédelni mentünk. Még szerencse, hogy nem volt időpontos foglalásunk. Amíg Panki aludt, Apával lufikat fújtunk fel és feldíszítettük a szobát. Később ennek lett a legnagyobb sikere. :o)

egy_eves1.jpg

Olasz étteremben ebédeltünk. Panki indulás előtt kapott egy kis főzeléket otthon, mert nem tudtuk hogy tud-e majd rendesen enni az étteremben, és amúgy is éhes volt már nagyon. Később kiderült, hogy nem kellett volna aggódnunk, mert volt pici gyerekeknek külön étlap. Így Panka egy évesen rendelhetett kaját magának étlapról, persze kis segítséggel. :o)))

Az étel remek volt, Panka ügyes volt és jól viselkedett végig. Nagyon élvezte a helyzetet. Evett is valamennyit és természetesen levett a lábáról mindenkit. Nagyon jól éreztük magunkat.

100_9166-11.jpgDélutánra terveztük a tortázást, amiből már vacsora lett. Én személy szerint nagyon vártam már ezt az eseményt. Kíváncsi voltam, hogy mit kezd majd a tortával. Számítottam rá, hogy nem fog enni belőle, de gondoltam legalább megfogdossa kicsit. Hát nem így történt. A gyertyafény elbűvölte Pankit, de a tortához nem szívesen nyúlt hozzá. A tetejéről leette a cseresznyéket. A szelet tortából sem evett, csak kicsit megpiszkálta.

Korábban megkapta már a szülinapi ajándékát, ami egy FP játszóasztal. Egyelőre a zenés program a kedvence, szeret mellette táncikálni. :o)

Kellemes nap volt, igazi családi nap. Boldog szülinapot kicsi Panka! Nagyon szeretünk.

Címkék: szülinap

A bejegyzés trackback címe:

https://manocsarda.blog.hu/api/trackback/id/tr243497224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mamsli 2012.01.03. 15:25:43

Még sok-sok ilyen szép napot nektek! Ja,a lufi nálunk is bejött:O))
süti beállítások módosítása