Hatások, változások, lépések

 2011.12.29. 22:37

Alig több mint egy hete vagyunk itthon. Panki hihetetlen fejlődésen ment keresztül ez idő alatt. Beszédben és mozgásban is látok változásokat. A magyar levegő jót tesz neki. :o)

Amióta Magyarországon vagyunk folyamatosan mozgolódunk, utazunk. Hol az egyik mamánál, hol a  másiknál vagyunk. Szokatlan helyzet ez Pankinak, hiszen eddig csendesen éldegéltünk hármasban. Ehhez képest nagyon ügyes  a csajszi. Mindenütt feltalálja magát, mindenkivel szivesen elvan.

SAM_0249.jpg

Az időeltolódást leküzdöttük 4-5 nap alatt. A legnehezebb az éjszakai "kukorékolás" kiiktatása volt. Ez Pankinál úgy zajlott, hogy lefektettük este 9-kor rendesen, aztán 11-12 körül fel is kelt mintha kialudta volna magát. Ébren volt 1-3 órát, addig próbáltuk elaltatni. Nappal nem piszkáltuk, akkor raktuk le aludni, amikor álmos volt. Mostanra az éjszakai alvása ugyanolyan mint azelőtt. Nappal is visszaállt az egy alvás, de még nem tökéletes az időzítés. :o) Az időátállás miatt az evés is bezavarodott. Panka nem eszik rendesen azóta. Nappal alig hajlandó enni, vacsorára már jóízűen eszik, éjjel pedig 2-3-szor kéri a cicit. Ezen még csiszolni kell!

A népes társaság nagyon nagy hatással van Panki beszédfejlődésére. Napról-napra többet és egyre szinesebben dumál. Imádom hallgatni. :o)

A mozgásfejlődés lehet a véletlen műve csak, vagy a változatos terep miatt van. Nem tudom. Pár napja gyakorolja Panka a kapaszkodás nélküli felállást. Ez mindig nagy produkció, várja a reakciókat és hogy tapsoljunk neki. :o) Ééééééés megtette az első lépéseket (1-3 lépést) önállóan. Hamarosan kis totyogó Pankánk lesz. :o)

A bejegyzés trackback címe:

https://manocsarda.blog.hu/api/trackback/id/tr663505384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mamsli 2012.01.03. 15:28:55

Mozgásban mi is itt tartunk, már nagyon izgulok mikor indul el!
süti beállítások módosítása